perjantai 24. maaliskuuta 2017

Nelli Hevosenkengän tupaantuliaisissa



Kotileikkejä ja leikkikoteja! Hevosenkengän uuden näyttelyn tupaantuliaiset olivat eilen. Nelli kavereineen nautti lasten ja aikuisten esityksistä suunnattomasti. Yllä olevassa kuvassa hän istuu kavereidensa kanssa matkalaukussa ja pohtii, mitä koti ihmiselle merkitsee. Jos käytte Hevosenkengässä, löydätte hänet vitriinistä, jonka nimi on "Koti kun taakse jää":

"Koti on parhaimmillaan turvapaikka, joka pysyy ja jonne voi aina palata uudestaan. Kodin voi määritellä myös läheisten kautta: 'koti on siellä missä sydämesi on' [...] Joskus koti on pakko jättää. Suomessa sotien aikana monet perheet joutuivat evakkoon, ja lapsia lähetettiin myös turvaan muualle. Siirtolaisiksi on puolestaan lähdetty paremman elämän toivossa. Viime vuosina Eurooppa on kohdannut muista maanosista tulevia pakolaisvirtoja, ja turvapaikkaa hakevien tilanne on puhututtanut." 

Nellin kuva on nyt myös tämän blogin tunnuskuvana. Nelli on oikeasti aito evakkonalle, joka tuli Espooseen Karjalasta asti evakkoperheen matkassa. Syksyn kiertueelle lähtee tämän Nellin mallin mukaan tehty nalle, jonka ompelee taitava nukkekotimestari Erja. Ja tietenkin Tauno tulee mukaan, hänkin Erjan nallepajasta!

Tauno paljastetaan blogin lukijoille, kun Hevosenkengän avajaisjuhlahumu on rauhoittunut. Tauno on hiukkasen ujo, joten hän tällä kertaa uskaltanut hypätä väkijoukon keskelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti